Oplegger

Historie

KWB bouwt sinds de begin jaren 80 uit de vorige eeuw opleggers, is gevestigd in Bree en was tot juli 2015 in handen van de familie Paesen. Per eind juli 2015 zijn de aandelen overgenomen door het driemanschap Arny Kennis, Andy Kennis en Flip de Goey die allen ruime ervaring in de transport business hebben. Arny Kennis is al meer dan 15 jaar verantwoordelijk voor alle technische zaken binnen KWB. Andy Kennis is directeur-eigenaar van JKB in Budel en Nieuwegein in Nederland en is producent van o.a. hydraulische klemmen en is dealer van Hyva voor (verrijdbare) autolaadkranen en opzetsystemen. Tevens heeft JKB een service werkplaats in Nieuwegein voor onderhoud en reparaties aan opleggers, kranen en klemmen. Flip de Goey was de jaren voor de overname zelfstandig adviseur. Hij heeft verschillende overname activiteiten begeleid en heeft in het verleden diverse directie functies bekleed in kleine tot middelgrote bedrijven.

KWB is gespecialiseerd in het klant specifiek produceren van oplossingen voor transportproblemen vanuit een aantal standaard concepten. Het accent ligt vooral op opleggers met één of meerdere gestuurde assen waarvan het merendeel wordt ingezet in de transportindustrie voor de bouw of bouw gerelateerd. Steeds vaker zien we dat vooral klanten in België en Nederland een complete oplossing voor hun transportprobleem willen hebben en hiervoor één aanspreekpunt willen gebruiken. 

Door de samenwerking met de verschillende partner bedrijven is KWB in staat om complete oplossingen aan te bieden waarin ook over service en onderhoud kan worden gesproken.

De ontwikkelingen op het gebied van opleggers heeft lange tijd stilgelegen. We zien nu dat er onder invloed van veranderende wet en regelgeving de vraag naar steeds lichtere combinaties nieuwe impulsen heeft gekregen. KWB heeft hier op ingespeeld met de ontwikkeling van de gepatenteerde fusee gestuurde oplegger. (zie speciale opleggers)